Güllaç Tarifleri

MALZEMESİ:
100 g KRAL Güllacı, 700 ml. (3,5 su bardağı) süt, 250 g. (1,5 su bardağı) şeker, 75 g. Çekilmiş Ceviz, Fındık veya Antep Fıstığı.
HAZIRLANIŞI: 1-) Süt, şeker ile kaynatılır.
2-) Tavsiye edilen ölçülerdeki tepsiye güllaç yapraklarının
parlak yüzeyleri üste gelecek şekilde bir yaprak güllaç yerleştirilir.
3-) Üzerine el yakmayacak kadar sıcak süt gezdirilir. Bu işleme güllaç ve süt bitene kadar devam edilir,
(1 gün içerisinde tüketilecekse arasına arzuya göre çekilmiş ceviz, fındık veya antep fıstığı ilave edilebilir.)
4-) 2 saat dinlendirilir. Üzeri Ceviz, Antep Fıstığı, Fındık, Nar, Vişne veya Çilek
ile süslenerek servis yapılır. NOT: İsteğe göre gülsuyu veya vanilya ilave edilebilir.